čtvrtek 19. května 2016

Vyrábíme rodinné leporelo - pozdně sváteční inspirace

Naše Sofie Žofie měla svátek - a to bych nebyla já, abych jí alespoň nějakou drobnost nevyrobila :-) (ano, ano - vyrobené dárky jsou přeci nejlepší.... a děti zbožňují hand made dárky - obzvláště ty nedokonalé - kde sem tam něco odchlipuje, něco můžou vytáhnout, utrhnout - prostě ještě více zdokonalit:-))
O její zálibě v knihách a listování jsem už psala - moje volba proto padla na výrobu leporela v kterém najde fotky všech členů rodiny. Taková knížka se jí bude hodit od teď až do stáří - k fotkám jsou připsány jména a tak i s ubývající pamětí bude dobré ji mít po ruce...:-))
Leporelo je Ú-Ž-A-S-N-É a tak pokud se budete chtít inspirovat a pustíte se do výroby, možná vám moje tipy přijdou vhod :-)



Prázná leporela jsem koupila od knihařky Evy Chejnovské přes Fler. Mají po složení příjemnou velikost do dětské ručky - 13* 19 cm a jsou velmi kvalitně provedeny. I cena je oproti konkurenčním výrobkům příjemná (3 ks včetně poštovného 199,- Kč).
Pak už je stačilo jen polepit - na podklad jsem zvolila holčičkovsky růžové papíry (využívám papíry na origami společnosti Heyda). Vlepila jsem fota všech členů rodiny a nesmazatelnou fixou (fixa určená na CD) připsala jména. 
Doufám, že se k leporelu bude Sofi vracet a pokud ho úplně nezlikviduje, tak jí zůstane na památku :-)

1 komentář: